Időpont: 2010.  08. 14

Idén kerül megrendezésre a jubileumi, XX. Nagyatádi Hosszútávú Triatlon Országos Bajnokság. A versenyre rengeteg nevezés érkezett; a 420 egyéni indulóból 167 idén teljesíti először az Ironmant, és lesz aki 2010-ben készül huszadik nagyatádi vasermberi rangját átvenni. Az Ironman, bár gondolom ezt nem szükséges leírnom, 3,8 kilométer úszásból, 180 kilométer kerékpározásból és egy maraton lefutásából áll. A legnagyobb próbát a- valószínűleg- nagy melegben teljesítendő futás állítja a versenyzők elé, akiknek a gondolataikkal és a fáradtságukkal kell elsősorban megküzdeniük.

A verseny ideje alatt a Budafoki MTE Triatlon szakosztályának oldala megpróbál folyamatosan frissülő adatokat közzétenni a versenyzői aktuális eredményieről. Élő közvetítés továbbá idén a ChampionChip és a XX. Extrememan szervezői segítségével egy külön oldalon elérhető.

Csapatunk is érintett a nagy küzdelemben; egyéni indulóként áll rajthoz első ironmanjét teljesítve Borenich Gábor és Temesi Dániel "Tepó". Gábor második éve tagja a Budafoki MTE-nek, a triatlont 2008 őszén kezdte el gyakorolni. Háta mögött áll már több maraton és kettő féltávú verseny is. Eredményei itt megtekinthetőek. Tepó hoszú kosaras múlt után idén váltott a triatlonra, majd rögtön az első évében az Ironman teljesítését tűzte ki célul. Blogjában ír arról, hogy készül fel az Ironman teljesítésére, érzéseiről és rövidesen magáról az hosszútáv teljesítéséről is. Első évében teljesítette többek között a féltávot is. Eredményei itt találhatóak. Gábor célja az Ironman-t 13 órán belül teljesíteni, míg Tepó befutó idejét egy társ blogon 10:30-11:50 közé tippelik. Mindkettejük alapos felkészülése után méltán várható, hogy zökkenőmentesen fejezik be életül első Ironmanjét, megküzdve az elmekkel és önmagukkal.

Kiss Károly, budafoki sportoló, akire mondhatjuk, hogy félig-meddig a Budafoki MTE csapatjához tartozik, idén készül a 10. Ironman-ére. A jubileumi nagyatádi Ironmanre elkészült honlapon tekinthetjük meg Kiss Károly eddigi eredményeit. Leggyorsabban tavaly sikerült teljesítenie a távot, de idén minden esély megvan rá, hogy befutó idejét 11 óra alá szorítja.

Mindhármuknak zökkenőmentes versenyzést és a kitűzött cél teljesítését kívánjuk!

A bejegyzés trackback címe:

https://budafoktriatlon.blog.hu/api/trackback/id/tr472216578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása