Időpont: 2010. 09. 08.

Résztvevők: Barkóczi Dénes, Haypál Balázs

Szerdán rendezték meg az első versenyeket a Budapesten állomásozó triatlon vb részeként. Az aquatlon futamok (világbajnokság) mellett a szponzoroknak is összehozott a szervezőbizottság egy lájtos kis váltót. Balázs a Generali váltóláz nevű csapatban küzdhetett a jobb helyekért. Dénes neoprén nélkül vívott harcot az elemekkel a 14,3°C-os Lágymányosi öbölben. Tepó helyzetjentése itt olvasható.

A nap az úszás és futás kombinációjából álló triatlon kistestvérrel indult, így 9 után Dénes kezdhette meg a bedepózás majd' száz társával együtt. Bár a menetrend már nap legelején csúszott. A szervezés lehet, hogy hibátlan volt, de a kivitelezés hagyott némi kívánni valót maga után. A depóba beléptető két technikai vezetőből (vagy versenybíróból) egynek hiányzott néhány versenyzőlistát tartalmazó lapja. Ezt hogy csinálták? A verseny előtt fél órával úgy volt, hogy kötelező lesz a neoprén, majd korrigált a magyar és az angol speaker is, így 14,3°C-al elengedték a négy szinte csupasz versenyzőt is. Dénes a kezdetekben szó szerint küzdött a hideggel, mert fagyos víz hatására igen kellemetlen érzés kínozta hosszú ideig. Ennek köszönhető az önmagához képest rossz úszóidő, 01:32-es százakkal úszott. (Faddon 01:20,7-es százakkal érte el a depót!) Futás: kicsit összeszedve magát Dénes jó futást produkált, kettő poziciót ugyan vesztett, a cél előtt egy szerb sportolóval vívott hatalmas sprintben préselte ki magából az utolsókat. Korcsoportjában a tízedik helyen ért célba, magyarok között a második lett! Gratulálunk! (Részletes eredmények Dénes fenti nevére kattintva érhetőek el.)

A női elit felnőttek küzdelmében magyar győzelem született Vanek Margit révén!

Az elit eredményhirdetése után közben tartották meg a technikai tájékoztatót a váltósoknak. Az ő versenyük nem kapott túl sok tiszteletet (igaz, csak buli volt), így a táv az eredeti kiíráshoz képest csak három pontban módosult. Az úszást futásra módosították (először 2, majd 2,5 kili), a bicikli 8ról 7,5-, a futás viszont kettő helyett 2,5 kilométerre változott. Az időbeli csúszások a nap folyamán már megszokottá váltak, így Balázsék versenye is több mint negyed órával a kiírt időpont után indult el. És most a versenyről. Bali váltójában rajtoló futó a stafétát a 22. helyen adta át a BMTE sportolójának, ő biciklin rengeteg indulót előzött meg, és jóval előkelőbb helyen váltott a a Generali váltóláz második futóját. Eredmények tekintetében még információ híján vagyok.

A mai napon induló összes sportolónak a hidegben való helytállásért és eredményekért gratulálunk!

Emellett remélem, hogy a hétvégén egyértelmű utasítások, és pontos időrend várja majd a sportolókat.

A bejegyzés trackback címe:

https://budafoktriatlon.blog.hu/api/trackback/id/tr852281278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

David Brent 2010.09.09. 14:44:14

Való igaz, a celebekkel(!) és sportcelebekkel(!!) teletűzdelt szponzorváltók versenyét nem kényeztették el nagy odafigyeléssel, csak remélni tudom, hogy a vasárnapi olimpiai távú Age Group verseny rendezői helyzetük magaslatán lesznek majd. Tegnap ott gyakorlatilag senki nem tudott semmit, bár aztán valahogy csak lett végül. A távokról csak annyit, hogy én összesen 6,3 km-t tekertem (a 8, illetve a 7,5 km helyett), úgyhogy max. az utolsó futónak lehetett meg a 2,5 km, merthogy neki még a kb 2-300 méteres befutószakaszon is be kellett loholnia. Amúgy az utolsó futónk, egy hölgy, még ezen az utolsó szakaszon is többször megállt, annyira nem bírta a futást... Szóval nem lett jó a helyezésünk. :)

David Brent 2010.09.09. 14:45:34

Ja, bocsánat, Dénesnek gratula! Különösen ebben a hideg vízben! Kicsit aggódom is magunk miatt vasárnap, különösen, hogy nincs neoprén ruhám...

Vob_ral 2010.09.09. 19:33:17

Oh, akkor még több baki volt, mindenesetre azért gratulálok neked is:).

A hétvégével kapcsolatban én is a legjobb szervezést remélem továbbra is.

David Brent 2010.09.10. 23:19:03

Ja, amúgy megvannak a váltók részletes eredményei is, itt elérhetőek: budapest.triathlon.org/uploads/Zold_Triatlon_Csapatvalto_javitott-1.pdf

Amúgy a hatodik legjobb időt tekertem a mezőnyből... :)

David Brent 2010.09.10. 23:20:12

Ja, amúgy megvannak a váltók részletes eredményei is, itt elérhetőek: budapest.triathlon.org/uploads/Zold_Triatlon_Csapatvalto_javitott-1.pdf

Amúgy a hatodik legjobb időt tekertem a mezőnyből... :)
süti beállítások módosítása