Időpont: 2010. 08. 01

Résztvevők: Kiss Gergely (aquatlon), Barkóczi Dénes (váltó), Barkóczi István Dániel (váltó), Bartos György (váltó), Farsang ferenc (aquatlon), Szabó Zoltán (váltó), Traum Zoltán ifj. (váltó), Kiss Károly (aquatlon+triatlon)

A XXVI. Sportolna Triatlon Fesztivál második napján került megrendezésre az Aquatlon OB. mellett egy 1000 méter úszásból, 30 kilométer kerékpározásból és 7 kilométer futásból álló triatlon is. A triatlont lehetett váltóban és egyénileg teljesíteni. Augusztus első napján meleg, napos idő várta Faddon és Dombori üdülőtelepen a versenyzőket és az érdeklődőket.

A délelőtt az aquatlon versenyeké volt. Csapatunkból Kiss Gergely rajtolt el ÚjoncA korcsoportban. Gergő úszásban még nem volt a legelsők között, de egy szenzációs futással korcsoportja második helyéig jutott fel. Az előző naphoz hasonlóan így most is az ezüstérmet kapta meg az eredményhirdetésen.

Kiss Károly az aquatlon teljesítése után rohant át a triatlon rajtjához, mindössze egy gyors frissítésre volt idje a két verseny között. Karcsi bácsi mindkettő versenyt nagyon jó idővel fejezte be, két bronzéremmel gazdagította elismervényei listáját. Az aquatlont 48perc 32másodperc alatt teljesítette. Az aquatlon sprint távú futamában indult el Farsang Ferenc is. Ferenc a senior2 korcsoportban Kiss Károly mögött a negyedik helyen ért célba. Befutó ideje 51perc 18másodperc lett.

A Budafoki MTE csapata két váltót indított a délutáni versenyben. A TBB ifj. Traum Zoltán, Barkóczi István Dániel és Bartos Dávid triójából állt, A30-59 korcsoportban kerültek értékelésre. A BMTE elnevezésű csapatnak Barkóczi Dénes úszott, Bartos György biciklizett és Szabó Zoltán futott, korcsoportjuk az A60-99 volt. A TBB úszója, Zolika a harmadik helyen ért partot, és adta át a verseny biciklin való folytatásának jogát pacsival Istinek. Dénes az ötödik helyen váltotta Gyuri bácsit, aki megkezdhette a 30 kilométer kerékpározást. Isti biciklizés első néhány kilométerén az első bolyban haladt, majd egy szökés után majdnem a fordítóig egyedül teljesítette a távot. A szökevény utáni összeverbúválódott első bolyban folytatta visszafelé a tekerést. A depóba abszolút második, bolya első helyén érkezett, és váltotta a futót, Bartos Dávidot. Gyuri bá' a második bolyban érte el a depót, pacsi után Szabó Zoltán kezdhette meg a futást. Dávid a többi futót leszakítva a második helyen ért célba, Zoli szintén jó futás után a váltók közötti nyolcadik helyen lépte át a célvonalat.

A TBB csapata kategóriájának aranyérmese lett, a BMTE nevű váltó korcsoportjában eszüstérmet szerzett.

Minden versenyzőnek gratulálunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://budafoktriatlon.blog.hu/api/trackback/id/tr782217469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.