Időpont: 2010. 10. 10.

Résztvevők: Bartos György, Borenich Gábor, Gutyina Gábor, Tóth Csaba

Hivatalos beszámoló és az eredménylista ezen a linken szerepel.

A Budafoki MTE Triatlon szakosztályából négy szenior korú versenyző vágott neki az évadot lezáró fordított triatlonon Győrben. A szorgalmas résztvevőink mellett a visszatérő Tóth Csaba is végigment a 3 kilométer futásból, 16 kilométer kerékpározásból és 300 méter úszásból álló távot. Egy hosszú és nehéz év után, Tócsa bácsi hatalmas lélekjenlétéről tanúskodik, hogy az ő állapotában képes volt végigcsinálni a versenyt.

Gyuri bácsi Gutyina Gábor előtt ért be, a hetedik és nyolcadik helyeken fejezték be az úszást, így a versenyt. Borenich Gábor a tizenegyedik helyen ért célba, köszönhetően bivalyerős biciklizésének, viszont gyengécske úszásának.

A futást követően még Gyuri bá' és Gutyina Gábor volt előlrébb, az ötödik, hatodik helyen, míg Borenich Gábor a tizenkettedik helyről zárkózott fel az élbolyra a harmadik biciklis idővel, de úszás előtt a szemüvegéről megfeledkezett, ezért kicsit vesztett (lehet elkerülhető lett volna a holtverseny a tizedik helyezettel).

Részleredményeik, a következőek:

 Név Futás Hely Bicikli Hely Úszás Hely Kcs. hely- Cél
 Bartos György 11:42 6. 30:01 6. 06:24 14. 2.
 Gutyina Gábor 11:40 5. 30:34 17. 06:18 12. 3.
 Borenich Gábor 12:15 17. 29:25 3. 07.41 35. 6.

 

Tócsa bácsié pedig minden elismerés!

Időpont: 2010. 09. 11.-12.

Résztvevők: Sprint táv: Barkóczi Dénes, Bauer Dániel, Kiss Károly Olimpiai táv: Bartos György, Borenich Gábor, Gutyina Gábor, Haypál Balázs, Temesi Dániel, Forintos András

Eredmények minden versenyző nevére kattintva érhetőek el. Mindenkinek Gratulálunk!

Temesi Dániel beszámolója

itt

olvasható.

Időpont: 2010. 09. 08.

Résztvevők: Barkóczi Dénes, Haypál Balázs

Szerdán rendezték meg az első versenyeket a Budapesten állomásozó triatlon vb részeként. Az aquatlon futamok (világbajnokság) mellett a szponzoroknak is összehozott a szervezőbizottság egy lájtos kis váltót. Balázs a Generali váltóláz nevű csapatban küzdhetett a jobb helyekért. Dénes neoprén nélkül vívott harcot az elemekkel a 14,3°C-os Lágymányosi öbölben. Tepó helyzetjentése itt olvasható.

A nap az úszás és futás kombinációjából álló triatlon kistestvérrel indult, így 9 után Dénes kezdhette meg a bedepózás majd' száz társával együtt. Bár a menetrend már nap legelején csúszott. A szervezés lehet, hogy hibátlan volt, de a kivitelezés hagyott némi kívánni valót maga után. A depóba beléptető két technikai vezetőből (vagy versenybíróból) egynek hiányzott néhány versenyzőlistát tartalmazó lapja. Ezt hogy csinálták? A verseny előtt fél órával úgy volt, hogy kötelező lesz a neoprén, majd korrigált a magyar és az angol speaker is, így 14,3°C-al elengedték a négy szinte csupasz versenyzőt is. Dénes a kezdetekben szó szerint küzdött a hideggel, mert fagyos víz hatására igen kellemetlen érzés kínozta hosszú ideig. Ennek köszönhető az önmagához képest rossz úszóidő, 01:32-es százakkal úszott. (Faddon 01:20,7-es százakkal érte el a depót!) Futás: kicsit összeszedve magát Dénes jó futást produkált, kettő poziciót ugyan vesztett, a cél előtt egy szerb sportolóval vívott hatalmas sprintben préselte ki magából az utolsókat. Korcsoportjában a tízedik helyen ért célba, magyarok között a második lett! Gratulálunk! (Részletes eredmények Dénes fenti nevére kattintva érhetőek el.)

A női elit felnőttek küzdelmében magyar győzelem született Vanek Margit révén!

Az elit eredményhirdetése után közben tartották meg a technikai tájékoztatót a váltósoknak. Az ő versenyük nem kapott túl sok tiszteletet (igaz, csak buli volt), így a táv az eredeti kiíráshoz képest csak három pontban módosult. Az úszást futásra módosították (először 2, majd 2,5 kili), a bicikli 8ról 7,5-, a futás viszont kettő helyett 2,5 kilométerre változott. Az időbeli csúszások a nap folyamán már megszokottá váltak, így Balázsék versenye is több mint negyed órával a kiírt időpont után indult el. És most a versenyről. Bali váltójában rajtoló futó a stafétát a 22. helyen adta át a BMTE sportolójának, ő biciklin rengeteg indulót előzött meg, és jóval előkelőbb helyen váltott a a Generali váltóláz második futóját. Eredmények tekintetében még információ híján vagyok.

A mai napon induló összes sportolónak a hidegben való helytállásért és eredményekért gratulálunk!

Emellett remélem, hogy a hétvégén egyértelmű utasítások, és pontos időrend várja majd a sportolókat.


A Magyarország fővárosában helyet kapó Triatlon VB Grand Final (döntő) elnevezésű sporteseménye, ahogy mindnyájan tudjuk már, ezen a héten veszi kezdetét. A hét elején lesz ünnepélyes megnyitó, aquatlon, váltóverseny a szponzoroknak, eligazítások. Csapatunk 1-1 személy révén érintett az aquatlonban és a kicsit érdekesre sikeredett támogatóknak rendezett váltóban is. Dénes fut, úszik és fut délelőtt, délután Balázs repeszt végig biciklijével a Budafoki út aszfaltját koptatva 8 kilométeren. Az aquatlonon indulóknak kedden lehet felvenni a rajtszámot és részt venni a technikai tájékoztatón.

Két versenyzőnk eredményeiről szerda este részletes beszámolóval kedveskedek az ide tévedőknek, addig néhány pontos és fontos információt tartalmazó link áll rendelkezésetekre a könnyebb tájékozódáshoz:

Triatlon Vb- Főoldal magyar módra

Tudnivalók az aquatlonról

Pályarajz az aquatlonra

Rajtlista sok-sok névvel

Időrend mindenkinek

Csak a rajtidőpontok (hogy szűkítsük a kört)

Pályainfók

Itt a rajtszámfelvételi időpontok lesznek

A világbajnokság versenyeinek futása alatt nem lesz ugye kánikula, de az előrejelzések szerint túl hideg sem. Az időkép meteorológiai honlap 23°C-os maximumot jósol szombatra, ez a korán kezdő versenyzőknak jóval alacsonyabb, vasárnapra kettő fokkal melegebbet és csapadékot kevesebb valószínűséggel tapasztalhatunk az oldal szerint Magyarországon. Budapestre jósol időjárást egy másik ezzel foglalkozó vebszájt szombatra itt, vasárnapra pedig itt. A Lágymányosi Öböl valószínű 18°C lesz, igen hideg, így természetesen neoprén ajánlott.

Beszámoló ma (szerda) este!

Borenich Gábor ma már Ironman. Postaládámban két hete pihent ez az írás Gábor tollából, ahol a nagyatádi versenyre való felkészülésének egy fontos állomásáról ír. Az elmaradt Balaton Bajnoka torna helyett megtett edzése:

Kedves Sporttársak!

Én megtettem, mert elhittem és igaz már vártam is nagyon - Kropkó Péter után szabadon  a meghirdetett Balaton Bajnoka verseny - mely sajnos ezen a hétvégén is elmaradt -  alapján és bocsánat  a plágiumért, részben a versenykiírásnak megfelelően végigcsináltam a túrát. A nagymaminál előzetesen „lefoglalt” szálláson, ami egyébként 100m-re van a boglári szabadstrandtól, szombaton reggel hét órakor bedepóztam a nagyi teraszán és pontban nyolckor tőle 50m-re lévő stégről elindultam Révfülöp felé, szerintem a víz és az idő abszolút ideális volt és „lett volna” az átúszáshoz, összehasonlítva a tavalyi lavor effektus jobbra-balra zötykölődésével. 55 percnyi úszás után, mikor már kivehetőek voltak a révfülöpi kikötő kontúrjai, fordultam vissza Boglár felé. Közel két órás úszás után értem partot és egy viszonylag gyors átöltözéssel 13 perccel később szálltam kerékpárra és indultam neki a megadott bicikli túrának. Itt azért meg kell jegyeznem, főleg a főútvonalon haladtam, csak 10%-ban vettem igénybe kerékpár utat (de utólag tán az se kellett volna, hiszen majd a felnijeim bánták) így 3 óra 40 perccel később kerekeztem be a tihanyi révhez, ahol egy kis családi segítséggel vettem magamhoz némi táplálékot és italkészlet utánpótlást. Az a húsz perc kompozgatás nagyon jókor jött, majd vissza Boglár, ahol egyenesen fejes a Balatonba, negyedóra lubickolás és átöltözés után jöhetett a futás, amely az előző napon kb. kimért platánsor alatt és a Garmin órám segítségével tisztességesen 21 km-re sikeredett, összesen bő 9 és fél óra alatt, úgy hogy, ha nem is a Balaton, de legalább Boglár bajnokának érezhettem magam.

Ahogy a kiírásban is szerepelt ez egy igen jó felkészülés lehet az Ironmanhez, és ahogy érzékeltem lehet is – természetesen ez csak egy bemelegítő táv a nagy megmérettetéshez képest – de talán még egy kicsit nagyobb hittel, a nagyatádi társak lendületével, valamint a fanatikus szurkolók biztatásával el lehet két hét múlva jutni akár a célig is!

Borenich Gábor

 

Időpont: 2010. 08. 14.

Résztvevők: Borenich Gábor, Haypál Balázs, Józsa Nándor, Traum Zoltán, Kiss Károly, Temesi Dániel,

Ködös, kellemesen hideg rajt, úszás és kezdeti kilométerek a biciklipályán, majd forró beton és perzselő meleg futásra...- Így jellemezhető a XX. Hosszútávú Triatlon OB, ahol a Budafoki MTE versenyzői is szerepeltek.

Ugyan nem sikerült jobbat produkálnia ma edddigi leggyorsabb nagyatádi idejénél, Kiss Károly tízszeres vasembernek mondhatja magát 2010. augusztus 14.-étől! A célszalagot a versenyóra 11:05:51-es állásánál szakította át. Kettő új Ironmant avattak ma a Budafoki MTE csapatából, akik nagyon keményen, néhány holtponton átesve teljesítették a életük első, és remélhetőleg nem utolsó Ironmanjét! Temesi Dániel 11óra 30perc 49másododperces versenyidőnél lépte át a célvonalat és vált vasemberré. Gábor célbaérésére a késő délutáni órákban került sor, ideje 12:37:39 lett. Ezzel célja teljesült, 13 órán belül végigmenni a nagyatádi hosszútávú triaton pályáján! Gratulálunk!

Váltóinknak is sikerült a célbaérés. Az itt versenyzőknek egymásért is ugyanannyira meg kellett küzdeniük, mint önmagukért. Az itt szereplők; Haypál Balázs, Wittmann Balázs, Józsa Nándor és Traum Zoltán is minden elismerést megérdemelnek! A két Balázs NAGYAPÁD váltója a rajt után 11:07:00-nél írta fel magát a végleges eredménylistákra, a BMTE 1912 elnevezésű párosváltó a versenyóra szerinti 12:11:23-kor ért célba! Gratulálunk!

Részletes eredmények az egyéni versenyről itt, a váltóinkról itt.