Időpont: 2010. 07. 10.

Résztvevők: Traum Zoltán, Tóth Csaba, Bartos György

A 2010. évi váltóverseny Országos Bajnokságának idén újra Balassagyarmat adott helyet. A budafoki triatlon csapat ugyan két váltót nevezett a megmérettetésre, a vegyes ifi-junior váltó sajnos nem tudott részt venni az egyik versenyző megbetegedése miatt. Később kiderült, hogy csapatunk fiatalabb váltója, ha minden flottul megy, is versenyen kívül indulhatott volna el. (Junior csapatba mindösszesen egy ifit lehet a szabály szerint felnevezni.)

Szenior csapatunk azonban rajthoz állt, Traum Zoltán, Tóth Csaba, Bartos György felállásban és indulási sorrendben. A váltókban- a junior korcsoportnak és annál idősebbeknek- mindhárom versenyzőnek 400 méter úszást, 8 kilométer biciklizést és végül 2 kilométer futást kellett legyűrnie a váltózóna, vagy befutó emberként a célkapu eléréséig. Az Agni-Timing jóvoltából egy igen részletes lista áll rendelkezésre az összes csapat minden indulójának egyéni idejéről és helyezéséről is. A versenyzőket és szurkolókat szélcsendes, napos idő fogadta a levegő 48% páratartalma mellett. A futó- és a biciklispálya is részint árnyékos helyen lett kijelölve.

Táblázatunkban a Budafoki MTE senior csapatának eredményei tekinthetőek meg, majd minden versenyzőnk zárójelben lévő csapaton belüli helyezése mellett a senior mezőnyben elért abszolút pozíciója is. 

Senior csapat- Váltó OB.

 Név Úszás Depó1 Bicikli Depó2 Futás Cél Poz.
 Traum Zoltán 06:41 01:16 17:01 00:37 08:31 34:09 20. (3.)
 Tóth Csaba 07:08 01:08 16:15 00:35 07:32 32:40 15. (2.)
 Bartos György 06:56 01:17 14:30 00:56 07:44 31:25 9. (1.)
 A csapat helyezése: 6. (Senior kategória)

 

Elsőként az amatőr férfi mezőny indult el, itt minden felnőtt, senior és junior váltó. Csapatunkból Traum Zoltán kezdte meg a négyszáz méteres úszást, majd teljesítette tisztességesen a teljes távot. Zoli bá' eredményével nem volt maradéktalanul elégedett, a biciklizés szerinte mehetett volna gyorsabban is. A futás befejeztével Tóth Csabát váltotta, aki az úszópálya végén kb. 50-60 méterrel kibővítette útvonalat, mert amellett, hogy a bójasor nem kanyarodott be a depó felé, senki, illetve semmi nem jelezte számára, hogy mikor szükséges az irányváltás. Tócsa ezután azonban a stafétát egy nagyszerű futóidővel adta át Gyuri bá'nak. Gyuri bá' mindhárom számot nagyszerűen teljesítette, emellett pedig a Beac Polythlon senior váltóját is megelőzte az úszás során. A kerékpározás és futás alatt pedig a csapatunk hátrányából faragott néhány percet az előttünk célba ért váltóhoz képest.

 

Senior váltó csaptunknak gratulálunk!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://budafoktriatlon.blog.hu/api/trackback/id/tr892144867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása